Wie ben ik - Horse-Assist

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Wie ben ik

Wie ben ik.

Mijn naam is Ciska Meijer, geboren lang geleden in Haarlem en verhuisd naar het midden van het land. Sinds 1976 ben ik actief tussen de paarden. Vanaf 1988 heb ik vier eigen paarden gehad en momenteel heb ik een Quarter Horse merrie genaamd 'I am Mrs. Peppy Pine'. Haar heb ik gekocht toen ze 3 jaar was en ze is inmiddels 24 jaar 'jong', maar still going strong.

Sinds 1994 ben ik overgestapt naar het westernrijden, daarbij heb ik heel veel geleerd over natural horsemanship. Westernruiters hebben over het algemeen een andere manier van omgang met hun paard dan de traditionele ruiters. Dat is niet persé beter, maar wel anders omdat een cowboy nou eenmaal van zijn paard op aan moet kunnen als hij daarmee op de ranch aan het werk is.


Vanaf  2006 help ik mensen met hun trailerlaad problemen en ook andere gedragsproblemen en sinds 2011 ben ik gestart met Horse Assist. Sinds 2015 is daar de taxiservice bij gekomen.

Opleiding / ervaring:

Ik krijg nog wel eens de vraag: "Wat voor opleiding heb jij hier nou voor gedaan om te kunnen trailerladen?" Dan zeg ik meestal dat ik dat van heel veel paarden heb geleerd en nog steeds leer.
Er waren nl niet echt opleidingen die je leren hoe je paarden moet leren trailerladen. De meeste cursussen zijn voor mensen die hun eigen paard willen leren laden, niet hoe je paarden van anderen moet laden en hoe je daarmee om moet gaan. Je hebt daarnaast niet alleen het paard maar óók de eigenaren die je moet opleiden. Zoveel paarden met hun eigen karakters die moet je op verschillende manieren leren trainen.

Eddy Modde is begonnen met een cursuscyclus om mensen op te gaan leiden als trailerlaadspecialist en ik heb op 29 mei 2011 de 1e cursus gevolgd. Ik ben daarvoor 'geslaagd' en mag me trailerlaadspecialist i.o. noemen en aan de slag. Helaas is Eddy ermee gestopt en is zijn website van internet verdwenen.

In 2011 heb ik het 1e jaar van een 3 jarige opleiding bij Petra Vlasblom van 2Moons gedaan. Met deze opleiding ben ik inmiddels door omstandigheden gestopt maar heb er wel het nodige geleerd.

In juni 2010 ben ik bij Annemarie van de Toorn van Monty Roberts NL geweest voor een 2 daagse expert cursus trailerladen. Ik kreeg de complimenten dat ze goed konden zien dat ik al diverse trailerladers in handen had gehad. Hier heb ik ook het nodige opgestoken om met zo weinig mogelijk stress een paard te leren trailerladen.

Als basis heb ik de Level 1 cursus van Parelli zelfs twee keer gevolgd bij Birger Gieseke in 2002 en 2004.
In mijn zeer uitgebreide DVD collectie zitten DVD's van o.a. Parelli, Balingehof, Monty Roberts, Clinton Anderson, Klaus Hempfling. Daartussen zit ook veel materiaal als basis voor het trailerladen, zeker bij Parelli.

Ook heb ik diverse clinics en demonstraties bijgewoond georganiseerd door oa de KNHS, Equi-Unity, Equiplay, Monty Roberts NL, Parelli NL etc.

Vroeger heb ik regelmatig les gegeven op Manége Zilfia's Hoeve in Houten en bij Manége Van Loon in Loon op Zand tijdens diverse ponykampen. Tegenwoordig geef ik nog wel eens les op mijn eigen westernpaard dus het lesgeven is mij niet geheel onbekend. Mijn streven is altijd zoveel mogelijk info te geven en dingen van meerdere kanten te laten zien zodat de eigenaren daar later mee verder kunnen.

Tot zover mijn ervaringen, er zullen er nog vele volgen want ik blijf niet stil zitten en wil zoveel mogelijk leren om iedereen nog beter te kunnen helpen.

Ciska


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu