Trailerladen verslag van sessie Soest - Horse-Assist

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Trailerladen verslag van sessie Soest

Trailerladen > Verslagen sessies

Soest, mei 2010.

Ik heb een sessie gedaan bij een Andalusiër ruin van 6 jaar (hij was toen pas 3 mnd geleden gecastreerd) die nog maar net zadelmak was en al het nodige had meegemaakt.
Hij is in Spanje geboren en daar opgegroeid, naar Nederland gekomen en uiteindelijk bij deze eigenaresse Irma terecht gekomen. In Spanje gaan ze toch op een ietwat andere manier met paarden om en hij was heel erg  ´rillerig´ en onzeker.
Bij transport naar huidige eigenaar is paard op de trailer gaan draaien en heeft daarbij het vertrouwen in de trailer geheel verloren.

Intussen hadden ze zelf ook al het een en ander meegemaakt tijdens het trailerladen met hem (mensen onder de voet gelopen, zere handen van touwen, blauwe vingers, bulten op hoofd en zere tenen o.a.) en het laden ging gewoon steeds slechter. Irma had mijn site gelezen en kon zich wel in mijn manier van werken vinden en belde mij. Ze wilde graag met Hemelvaart op vakantie naar de Veluwe maar had een groot trailerlaadprobleem.

We hebben eerst telefonisch eea besproken en daarmee zijn ze aan de slag gegaan. Dat werkte toch nog niet helemaal in de praktijk, dus op naar Soest!

Daar aangekomen eerst verteld wat ik zou gaan doen en even kennis gemaakt met het paard in kwestie. Het is een hele mooie maar onzekere en intelligente ruin die wel wat leiderschap kon gebruiken.
Ik heb Irma eerst zelf met haar paard richting trailer laten lopen en daaruit bleek dat zij trailerlangst had, wat ontstaan was door eerdere pogingen het paard op de trailer te laden, en daardoor haar paard nog onzekerder maakte. Daar gingen we dus maar eerst aan werken, die trailer komt later wel.

We hebben eerst een 3 kwartier grondwerk gedaan in de wei met touwhalster en leadrope. De dochter van de eigenaresse deed ook gezellig mee met haar paard, ook een Andalusiër ruin maar met een ander karakter. Het ging gaandeweg steeds beter en het leiderschap verschoof langzaam van paard naar eigenaar. Ze snapten heel goed wat de bedoeling was en we konden dus met de trailer gaan werken.

Vanwege de angst van Irma voor de trailer heb ik het paard eerst relaxed leren laden en toen heeft zij hem overgenomen. Ze heeft het heel moeilijk gehad om haar onzekerheid en angst te laten varen maar het is gelukt! Toen ze doorhad dat het toch echt aan haar lag en ze zag dat hij er minder moeite mee had als ze dacht, toen ging het al een héél stuk beter!

We hebben een paar weken later nog een keer een sessie gehad om eea te bevestigen en tot nu toe heb ik nog geen berichten gehoord dat het niet meer lukt en zijn ze heerlijk met de paarden op vakantie geweest!Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu